Nationaal Inkorfcentrum Lochem

0751

Inhoud

strbul1c          Commissie

strbul1c       Adresgegevens

strbul1c       NIC Informatie

strbul1c       Melden van de duiven

strbul1c       Vliegprogramma en uitslagen

strbul1c       Kampioenschappen

strbul1c       Feestmiddag

 

Commissie

De commissie van het Nationaal Inkorfcentrum:

Centrumleider Nat.:

G. van de Aast

06-

 

Gerard.vandeaast@hotmail.com

 

Centrumleider ZLU.:

J.F. Eggink

06-12 61 61 29

 

JF.Eggink@kpnmail.nl

 

Vluchtpenningmeester:

G.J. Eggink

06-30329500

 

 

GJ.Eggink@kpnmail.nl

 

 

Meldpost:

W.F. Schippers

0573-25 67 28

 

 

06-23 73 79 83

 

J.F. Eggink

06-12 61 61 29

 

 

 

Terug naar boven

Adresgegevens

Verenigingsnummer:

0751 (NPO)

 

 

Clubgebouw:

Runmolenlaan 21

 

7241 VE Lochem

 

06-12616129

 

JF.Eggink@kpnmail.nl

 

Terug naar boven

 


Nationaal Inkorfcentrum Informatie

Inkorven van de duiven:

Het inkorven van de duiven geschiedt in het clubgebouw aan de Runmolenlaan 21 (vh. Koedijk 62) te Lochem. Voor inkorftijden verwijzen wij u naar het Vliegprogramma van het NIC op deze pagina. Ieder basislid wie deel neemt aan de vluchten is verplicht zijn duiven geënt te hebben tegen paramyxo (virusinfectie). Een kopie van de entingslijst “Verklaring van enting” dient (volledig ingevuld) ingeleverd te worden bij de centrumleider.

Het Nationaal Inkorfcentrum (NIC) biedt u de mogelijkheid uw duiven elektronisch in te korven met de elektronische constateersystemen (ESC):

Unikon    Atis    Tauris    Mega    Benzing M1 

Indien u in het bezit bent van een ander elektronisch constateersysteem (ESC) dan hier boven vermeld schroom dan niet contact op te nemen met de centrumleider. De liefhebbers welke de duiven elektronisch constateren dienen bij (de eerste) inkorving in het NIC een kopie van de toevoegings-/koppellijst in te leveren.

Aanslaan van de klokken:

De mechanische en computerklokken voor Nationale vluchten worden aangeslagen op de dag van lossing om 19. 00 of 20.00 uur in het inkorflokaal.

De mechanische en computerklokken voor Internationale vluchten (ZLU) worden aange­slagen op de vrijdagavond (op dag van lossing) eveneens om 20.00 uur.

Let bij het aanslaan van de klok op of deze juist gesteld is en of er geen mankementen/afwijkingen aan de klok zijn. De liefhebber blijft ten aller tijden verantwoordelijk voor zijn of haar klok(ken).

Afslaan van de klokken:

De klokken (mechanische en computerklokken alsmede de elektronische systemen) zullen worden gelicht zo spoedig mogelijk na afloop van de desbetreffende vlucht. Mededelingen hierover worden verstrekt door de meldpost. U kunt natuurlijk altijd informatie inwinnen bij de meldpost en/of de centrumleider.
Alle gezette klokken dienen na de vlucht te worden ingeleverd bij het NIC. Alle elektronische systemen dienen na de vlucht in het Nationaal Inkorfcentrum af te worden gemeld (ook als men op de desbetreffende vlucht niet heeft geconstateerd). Het afslaan van de klokken kan niet in het eigen verenigingsgebouw.

Afrekenen:

Alle vluchten dient men voorafgaand aan de vlucht af te rekenen bij de vluchtpenningmeester. Het afrekenen kan plaatsvinden tijdens het aanslaan van de klokken voor de desbetreffende vlucht. Indien u verhinderd bent dient u dit te melden bij de vluchtpenningmeester of de centrumleider.

Indien u het op prijs stelt de gewonnen poulegelden zo spoedig mogelijk (per bank of giro) te ontvangen verzoeken wij u uw bank- of girorekeningnummer kenbaar te maken aan de vluchtpenning­meester.

Terug naar boven


Melden van de duiven

Voor het melden van de duiven voor de Nationale en VNCC-vluchten in het NIC Lochem is er ten opzichte van voorgaande jaren een wijziging ingevoerd. U dient vanaf nu al uw duiven voor de concoursen te melden via de VNCC-website (ook als u geen lid bent van de VNCC meldt u de duiven volgens onderstaande omschrijving). Dit kan via onderstaande link Duif melden of via de website van de VNCC.

Een voordeel van deze wijze van melden is het ontlasten van de meldpost (waardoor ook zij rustig op hun duiven kunnen passen). Daarnaast kunt u direct na de melding zien hoe u draait op regionaal en Nationaal niveau. Want zodra u de melding heeft geplaatst worden de gegevens direct doorgezonden naar de betreffende organisaties (waaronder de VNCC en NPO (Pigeon Village). Eveneens krijgt de centrumleider via email een melding van de gemelde duif.

Onderstaand een omschrijving hoe u eenvoudig uw duiven via de website van de VNCC kunt/dient te melden:

1    U gaat naar de website van de VNCC (www.VNCC.nl).

2    Klik op de button “DUIF MELDEN” links op de websitepagina.

3    Vul vervolgens de gevraagde gegevens in bij de juiste wedvlucht en klik op MELDEN.

4    Via de button “Meldinglijst” ziet u de actuele stand in het VNCC-concours.

5    Informatie over het afslaan van de klokken etc. kunt u inwinnen bij W. Schippers (06 23737983) of de centrumleider J.F. Eggink (06-12616129).

Opgemerkt dient te worden dat niet gemelde duiven (mogelijk) niet in de uitslag zullen worden opgenomen van de VNCC- of het Nationale concours.                                                                                      
Bent u niet in het bezit van een computer probeert u dan via een clublid de melding op de VNCC-website te plaatsen. Er zijn altijd wel liefhebbers die u daar graag bij willen en/of kunnen helpen. Het melden van de duiven op de ZLU-vluchten dient WEL plaats te vinden via de meldpost W. Schippers (06-23737983) of J.F. Eggink (06-12616129).

Vliegprogramma en uitslagen

Klik op de losplaats voor de uitslag van het Nationaal Inkorfcentrum.

 

Losplaats

Inkorfdatum

Inkorftijd

Lossingsdatum

Vliegprogramma nog niet bekend in verband met Corona maatregelen

LET OP gewijzigde inkorftijden. Inkorftijden onder voorbehoud!!

Kampioenschappen

Kampioenschappen 2020:

Kampioenschappen zijn nog niet vastgesteld in verband met Corona maatregelen

 

Zoals de afgelopen jaren zal er ook in 2020 weer een gescheiden kampioenschap worden vervlogen onder de noemer ‘Lochem Nationaal Open’. Het oude duiven kampioenschap zal worden verdeeld in de categorieën ‘ochtendlossingen’ en ‘middaglossingen’. Voor de categorie middaglossing geldt dat men één vlucht kan laten vervallen. Daarnaast wordt eveneens een jonge duivenkampioenschap vervlogen.

Voor het onaangewezen kampioenschap ‘middaglossingen’ tellen 6 van de 7 vluchten volgens het NPO 1:10 verfijnde systeem. Voor het aangewezen kampioenschap tellen alle vluchten en tellen de gemiddelde punten van twee duiven van de bovenste 3 van de poulebrief.

Voor het onaangewezen kampioenschap ‘ochtendlossingen’ tellen 4 van de 4 vluchten volgens het NPO 1:10 verfijnde systeem. Voor het aangewezen kampioenschap tellen eveneens alle vluchten en tellen de gemiddelde punten van twee duiven van de bovenste 3 van de poulebrief.

Evenals de voorgaande jaren zal het Nationaal Inkorfcentrum voor de vlucht Nanteuil  een fictieve uitslag maken. Deze uitslag wordt gemaakt op basis van de deelnemers welke in het NIC de jonge duiven inkorven op de vlucht Sens en Melun.

 

Het keizerkampioenschap “Lochem Open” wordt vervolgen over alle oude duivenvluchten waarbij de punten van het onaangewezen en aangewezen bij elkaar worden opgeteld. Hierbij gelden geen streepvluchten. Degene met de meeste punten is …… Kampioen!!      

Hieronder worden per categorie de standen van de kampioenschappen weergegeven.

Klik op de categorie voor de tussen- of eindstand 2020

Ochtendlossing Oud:

Middaglossing Oud:

Jonge duiven:

Onaangewezen

Aangewezen

Onaangewezen

Aangewezen

Onaangewezen

Aangewezen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duifkampioenschap

Duifkampioenschap

Duifkampioenschap

Feestmiddag

De feestmiddag zal worden gehouden op zaterdagmiddag xx februari 2021, aanvang 14.30 uur in het clublokaal van PAX Snelpost. De vluchtwinnaars en kampioenen zullen weer op een waardige wijze in het zonnetje worden gezet.          
De toegang is natuurlijk gratis,……………….tot dan..

 

Terug naar boven

 

 

Laatst bijgewerkt op 11 mei 2020