Nieuws

 

Met genoegen heten wij u van harte welkom op de internetpagina van Postduivenvereniging PAX Snelpost te Lochem (dertiende jaargang).

Middels deze internetpagina wordt u volledig geďnformeerd over de vereniging en het Nationaal Inkorfcentrum.

Daarnaast worden op deze internetpagina wekelijks de uitslagen van de vereniging alsmede van het Nationaal Inkorfcentrum geplaatst evenals de tussen- en/of eindstanden van de diverse kampioenschappen.

Heeft u naar aanleiding van het bezoek aan onze internetpagina nog vragen, suggesties of opmerkingen schroom dan niet contact met ons op te nemen.

Wij wensen u veel leesplezier.

 

 

Postduivenvereniging PAX Snelpost onder nieuw dak

Postduivenvereniging PAX Snelpost uit Lochem heeft al vele jaren haar verenigingsgebouw aan de Runmolenlaan (voorheen Koedijk) te Lochem. Het gebouw deed in het verleden dienst als wagenloods bij boerderij ‘Imenkamp’. Het gebouw is na een grondige verbouwing geschikt gemaakt als onderkomen van de duivenclub. In 1992 is het gebouw uitgebreid met een inkorflokaal. Het gehele gebouw was bedekt met asbesthoudende golfplaten.

In verband met de wetgeving dat alle asbestdaken voor 2024 formeel vervangen dienen te zijn is door het bestuur van de duivenvereniging een plan opgesteld. Hoe ouder een asbestdak, hoe groter de kans dat asbestvezels vrijkomen. De regering werkt aan een verbod op asbestdaken.

Een onderdeel van het verbouwingsplan is het saneren van de asbesthoudende golfplaten. In april 2018 zijn door de firma De Covik uit Steenderen de asbesthoudende golfplaten verwijderd en afgevoerd. Een dag later is het gebouw weer voorzien van nieuwe asbestvrije golfplaten.

Middels de financiële ondersteuning van Stichting Fonds 1819 is het mogelijk geweest om de volledige verbouwing te realiseren. Het verenigingsgebouw kan na de verbouwing weer vele jaren mee tot alle tevredenheid van het bestuur en de leden.

 

Terug naar boven

 

Laatst bijgewerkt op: mei 2020